Wednesday, 12 June 2013

Racauan seusai demam

Bismillah..

Forget Monday Blues, i got the whole week if not the entire months of singing Feelings just to maintain kewarasan agar tak ting-tong.. Haish boleh meracau kalo berlarutan..

It is common for me to hear my students complain, on how life is miserable and how they look forward to working life. Hah!! If only these people knew that working life is absolutely no fun (atleast utk yours truly la, ada la kot kan org yg in love dgn career masing2). Kira kalo student tu rasa dia abih parti dah main scrabble tak pun dam aji sampai pagi (nampak tak betapa husnuzon nye aku :D ), sok tu dia rasa nk buat kelas kat umah a.k.a membuta, confirm takde bantahan. Try pulak kalo lecturer yang buat, buleh sampai love letter dgn header warning sejurus kemudian..

Dikala aku srroot-srreet (selemoh bak kata para waghih), dgn ubat batuk cap ibu dan anak, teh hijau, cool fever dan tidak lupa tiger balm di sisi, aku gagahkan jugak gi opis.. DEADline bersusun2, kira aku dah pakai sistem tutup mata and point je nk siapkan yg mana dulu. Yang serious menimbulkan kemusykilan aku, keje bertingkat2 bertimbun2 dah ni, duit eh tak jugak bertingkat2 (aku ingat kna pasang lagu Waris la bg feel).


 Cukup2 la membuang masa main tenet, sound opismate aku, cukup sopan dan syahdu bunyik dia.. Aku rasa dah time pi tutup mata and point next keje yg perlu disiapkan. Bernas jugak kalo aku pi pasang lagu Pak Deris n buat Teh O manis lebih sikit, buat penguat semangat pulun keje petang2 ni.. I think i'm done. Cheerio!

No comments:

Post a Comment